MENOPAUZE

“Als je achter in de 30 bent, neemt het aantal eitjes af dat je hebt. En ook de kwaliteit ervan wordt minder. Hierdoor verandert je hormoonproductie behoorlijk. Geleidelijk aan wordt je menstruatie ongelijkmatiger en raak je in de menopauze of overgang. Uiteindelijk word je helemaal niet meer ongesteld. Sommige vrouwen raken al in de overgang als ze achter in de 30 zijn en anderen pas als ze begin 50 zijn. Het hele veranderingsproces neemt twee tot acht jaar in beslag. Maar iedere vrouw is anders. Luister daarom goed naar je lichaam en neem contact op met je huisarts als je vragen hebt of advies wilt.”

NIEUW! Cottons Pre-Menopauze maandverband

Tijdens de overgang kan de menstruatiecyclus veranderen. Voor sommige vrouwen betekent dit dat de ongesteldheid korter duurt, voor anderen gaat de overgang juist gepaard met een hevige menstruatie met zware bloedingen. Cottons Pre-Menopauze maandverband is speciaal ontwikkeld voor vrouwen met een hevige menstruatie.

Pre-Menopauze maandverband is het meest absorberende maandverband in het assortiment. Net zo comfortabel als onze andere producten en natuurlijk hypoallergeen. Met 100% chemicaliënvrije, katoenen toplaag. Fijn voor de gevoelige huid.

JE LICHAAM VERANDERT

Tijdens de overgang produceren je eierstokken soms te veel en soms te weinig oestrogeen en/of progesteron. Omdat je progesteron meer dan ooit schommelt, kunnen je menstruaties heftiger zijn. Menstrueer je onverwacht en zwaar, neem dan – om uit te sluiten dat dit wordt veroorzaakt door een ernstiger aandoening – contact op met je huisarts.

Tijdens periodes van zware menstruaties kan Cottons kraamverband je uit de brand helpen. Dit heeft een 100% katoenen toplaag, is vrij van chemicaliën en is hypoallergeen. Het heeft een uitermate hoog absorptievermogen en voelt fris en hygiënisch.

IN DE OVERGANG

Iedere vrouw komt in de overgang en komt er ook weer uit. Hoe je dit ervaart, verschilt van vrouw tot vrouw. Een aantal zaken is echter wel voor alle vrouwen hetzelfde. Je oestrogeen daalt en de productie ervan stopt helemaal als het een bepaald punt heeft bereikt. Een jaar nadat je niet meer hebt gemenstrueerd, kun je zeggen dat je de menopauze hebt bereikt of in de overgang bent.

Een daling van oestrogeen verkleint het risico op bepaalde soorten kanker, maar er zijn wel andere zaken die je gezondheid kunnen bedreigen. We willen je hier graag op wijzen, zodat je het herkent en, indien nodig, maatregelen kan treffen.

  1. Botverlies: vergroot je kans op botontkalking.
  2. Huidveranderingen: weinig oestrogeen leidt tot weinig collageen, de bouwsteen van je huid en bindweefsel. Hierdoor wordt je huid na de overgang dunner, droger en meer gerimpeld. De huid van je vagina en je lagere urinewegen wordt ook dunner en verzwakt.
  3. Veranderingen aan tanden en tandvlees: aantasting van het bindweefsel vergroot de kans op tandverlies en aandoeningen van het tandvlees.
  4. Hartziekte: na de menopauze neemt de kans op hartziekten toe, dus zorg voor een gezonde levensstijl.